Home / Tag Archives: Кромберг

Tag Archives: Кромберг

“Кромберг и Шуберт“ повторно почна со производство

          По речиси  40 дена  пауза, по појавата на пандемијата со ковид 19, денеска германската компанија „Кромберг и Шуберт “ во Битола, која работи во рамките на индустрската зона “ Жабени “ повторно  почна со производство.           Производството во “ ...

Read More »

Принуден одмор за вработените во “Кромберг и Шуберт“

„Кромберг и Шуберт“ во наредниот период ќе работи со минимален капацитет поради новонастанатата ситуација со корона вирусот. Поголемиот дел од работниците се пуштени дома и тие во моментов ги користат преостанатите денови од одморот.Им било кажано дека така најверојатно ќе ...

Read More »

“Кромберг и Шуберт” генерален покровител на Изборот на најуспешните!

                                       Годинашната Манифестација “ Избираме најуспешни битолчани за 2019 година “ ќе се одржи, како и во изминатите неколку години, така и овој пат под генерално покровителство на најголемата странска инвестиција во Битола и Македонија, која вработува над 6.500 ...

Read More »

На кој им смета “ Кромберг и Шуберт “

Компанијата “ Кромберг и Шуберт “ која долго време од страна на некои битолчани и “ загрижени економски локални   експерти “ беше ставана на столбот од срамот затоа што наводно ги “ експлатирала” вработените и за таквата работа им давала ...

Read More »

“Кромберг и Шуберт “ ги задржа младите во Битола

Германската компанија „Кромберг и Шуберт“ веќе шест години функционира во индустриската зона „Жабени“, и е единствената инвестиција што се реализира и што вработи 6.000 работници. Одамна беше најавено дека во зоната 48 домашни и странски инвеститори имаат купено парцели и ...

Read More »