Home / Tag Archives: куќен притвор

Tag Archives: куќен притвор

Талески и натаму го бојкотира Советот

Дури ни по повеќе од 2 години, откако последен пат присуствуваше на седница на Советот, градоначалникот на Битола Владимир Талески не се појави и на денешната седница на Советот на која главна точка на дневен ред беа завршните сметки на ...

Read More »

Куќниот притвор на Талески го “затвори“ Битфест!?

Дали по 10 години континуирано и успешно опстојување,   Битола ќе остане без своето познато битолско културно лето “Битфест“? Ова прашање, деновиве, во Битола се почесто си го поставуваат не само љубителите на културата и летната разонода, туку и најголемиот број ...

Read More »