Don't Miss
Home / Tag Archives: културен

Tag Archives: културен

Поддршка на претприемништвото и малите бизниси

Во рамките на Европската недела на мали и средни претпријатија 2017, Младинскиот културен центар од Битола во соработка со Европската бизнис асоцијација организираше конференција за европската недела на претприемништво, насловена „Поддршка на претприемништвото и малите бизниси“. На конференцијата беа презентирани ...

Read More »

Тереза Салгуеро главна ѕвезда на фестивалот „Музика од Светот“ во Битола

Португалската пејачка Тереза Салгуеро ќе биде главна музичка ѕвезда на осмото издание на фестивалот „Музика од Светот“  чиј организатор и домаќин е НУ Центар за култура-Битола. Директорот на Центарот за култура, Борче Димитровски и селекторот на фестивалот Оловер Јосифовски, соопштија ...

Read More »

Младинско-културен центар во општина Новаци по современи стандарди

По целосната реконструкција на објектот за кој се погрижи општина Новаци, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион го промовираше опремувањето на младинскиот културен центар во Новаци. Центарот за развој на Пелагонискиот регион  со поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка ...

Read More »

Омаж за Ајри Демировски

Во преполнетиот двор на Магазата во Битола синоќа во рамките на битолското културно лето “ Бит фест “ беше прикажан омаж за Ајри Демировски, авторот на песната “Битола мој роден крај” и првиот почесне граѓанин на Битола.   Магазата беше ...

Read More »

Битола дел од глобалната прослава на Меѓународниот ден на џезот

Меѓународниот ден на џезот 30 април, годинава во Битола ќе биде одбележан со концерт на Мицанов, Поповски, Јосифовски и Стевковски квартет. Настанот е во организација на УНЕСКО младински клуб на МКЦ – Битола во соработка со “Порта Џез“, со што ...

Read More »