Home / Tag Archives: културно лето

Tag Archives: културно лето

Концерт „Рок симфонија“ на Битолскиот камерен оркестар

Камерниот оркестар на Битола во неколку македонски градови ќе одржи серијал летни концерти со наслов „Рок симфонија“. Од Битолскиот Центар за култура информираат дека првиот концерт ќе се одржи вечер на ракометното игралиште, а потоа следуваат настапи на плоштадите во ...

Read More »

Концерт на класична музика во рамките на “Културното лето Новаци 2016“

Во Младинскиот културен центар во Новаци синоќа , во рамките на Културното лето Новаци се одржа концерт на класична музика насловен „Бела виолина” – јулска вечер. М-р Пламенка Трајковска – виолина, е академски музичар која, своето музичко образование го стекнува ...

Read More »

Утре се затвора Битфест

Со спектакуларен концерт на најголемата македонска музичка ѕвезда, на античкиот локалитет Хераклеја, Владо Јаневски, и изложбата на фотографии на фоторепортерот и новинар на Битолски весник , Сашо Ристевски, во Магазата, утревечер, на 29 август, официјално се спушта завесата на годинашното ...

Read More »

Со концерт на групата “Љубојна“ затворено културното лето во Новаци

Со спектакуларниот концерт на македонската етно-група “Љубојна“ пред многубројна публика, беше означен крајот на годинашното издание на културното лето “Новаци 2014“ во Општината Новаци, кое се одржа под покровителство на градоначалникот Лазар Котевски. Во прекрасниот амбиент на дворот на манастирот ...

Read More »