Don't Miss
Home / Tag Archives: лајонси

Tag Archives: лајонси

Битолските лајонси се збратимија со лајонси од Хрватска

 Лајонс клубот Битола се збратимува со Лајонс клубот Нашице, а Лајонс клубот Хераклеја со Лајонс клубот Валпово-Белишќе, и двата од Република Хрватска. Звонимир Цветановски, член на Лајонс клуб „Пајко маало“- Скопје е избран за нов гувернер на Лајонс Дистрикт132 Македонија ...

Read More »

Хуманитарна забава на Лео Алфа клуб од Битола

Лео Алфа клуб од Битола што делува како  подмладок на светската семејство на Лајнс клубовите, познати по својата хуманитарна работа и филантропија, денеска во Битола организираа оргинална хуманитарна акција проследена со многу забава: “За ЉУБОВ се потребни двајца….ВИЕ и Ние“ ...

Read More »

Црно белиот хуманитарен бал во знакот на пријателството на Македонија со Кралството на Белгија

Синоќа во Битола,  се одржа традиционалниот и гламурозен  црно- бел хуманитарен бал во организација на битолските лајонси. Оваа година беше  во знакот на пријателството на Македонија со Кралството на Белгија, земјата на чоколадите и вафлите, земја која е политички центар ...

Read More »

Една прегратка за само 10 денари, младите лајонси во хумана мисија

Членовите на најмладата група на битолските лајонси, “Алфа лео клуб“  денеска на Широк Сокак во хумана мисија. По повод, први декември, Светскиот ден за борба против сидата, пред супер маркетот “Веро“ на пладне, го организираа настанот “ една прегратка за ...

Read More »