Home / Tag Archives: Левица

Tag Archives: Левица

Левица ќе ја оживува старата битолска чаршија

Локалниот огранок на Левица Битола,односно кандидатите за советници на Општина Битола денеска ја посетија Старата битолска чаршија и пазарот во Битола. Велат дека како работничка партија од особено значење за нив се условите во кои работат пазарџиите и занаетчиите и ...

Read More »

Лисици за активистите на Левица

Со образложение дека го попречуваат јавниот ред и мир и дека носат транспарент кој повикува на омраза, четворица членови на Левица биле спречени во обидот да направат мирен протест – обвинуваат од партија. Велат дека половина час биле држени со ...

Read More »

Левица: Ќе го спречиме бришењето на невработените од евиденција

Носителот на листата на кандидати за пратеници од партијата Левица, Здравко Савевски денеска на средба со битолчани порача да се почитуваат работничките права и да се обезбеди достоинствена работа за квалитетен живот. Според него, проблемот со невработеноста останува главен државен ...

Read More »