Home / Tag Archives: ловџија

Tag Archives: ловџија

Само среќата го спасила битолскиот ловџија

Битолскиот ловџија М.С.(35) кој со прострелна рана во пределот на стомакот бил донесен во Клиничката болница во Битола само среќата го спасила од сигурна смрт, тврдат лекарите кои го оперирале М.С. во клиничката болница во Битола. Според хирургот Димче Кузмановски ...

Read More »

Ранет ловџија кај Ѓавато, Битолско

Рано изутрината со прострелна рана во градите на Клиничката болница беше примен ловџија, кој според информации на Битолски весник  бил тешко ранет кај месноста над Ѓавато. Лицето било веднаш опериранп на хирушкото одделение во Клиничката болница во Битола,  при што ...

Read More »