Home / Uncategorized / Ранет ловџија кај Ѓавато, Битолско

Ранет ловџија кај Ѓавато, Битолско

Рано изутрината со прострелна рана во градите на Клиничката болница беше примен ловџија, кој според информации на Битолски весник  бил тешко ранет кај месноста над Ѓавато.

Лицето било веднаш опериранп на хирушкото одделение во Клиничката болница во Битола,  при што битолските хирурзи се обидле да му г извадат куршумот од неговото тело.

Како дошло до ранување на ловџијата засега нема информаци.

Дали се рабои за случајност или ловечка грешка треба да утврди истрагата.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*