Home / Uncategorized / Пожар на Пелистер

Пожар на Пелистер

Попаднево избувна пожар на Пелистер. Пожарот е забележан во тешко пристапен дел во пределот на Маловишта, на надморска висина од 1800 метри.

Екипи на Територијалната противпожарна единица Битола, Дирекцијата за заштита и спасување и Националниот Парк Пелистер заминаа на терен да интервенираат, а според нивните информации тие пожарот  ќе го гаснат  со прирачни средства.

Засега не е познато како дојде до овој пожар на Пелистер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*