Home / Tag Archives: Пелистер

Tag Archives: Пелистер

Донесена одлука за фузија на РК Пелистер и Еурофарм Работник

                                      Со 16 гласови за, 9  воздржани гласови и двајца советници кои воопшто не гласаа, Советот на Битола донесе одлука за фузија на ракометниот клуб Пелистер и Еурофарм Работник.           Со оваа одлука практично е откочен процесот за фузија ...

Read More »

Кој го држи РК Пелистер во шах-мат позиција

             Дали,по речиси 65 години од основањето, ракометниот клуб Пелистер заминува во историјата?           Неодамна  со согласност на Советот на општината  Битола, сопственик на 75 од сто од акциите на РК Пелистер требаше да биде  ракометниот клуб Еурофарм Работник.           ...

Read More »

Фузијата со РК Пелистер и натаму енигма

Фузијата на Еурофарм Работник и РК Пелистер и натаму е енигма. Иако претседателот на Советот, Валентин Груевски минатата недела најави седница на Советот на која ќе се расправа за Платформата, сепак седница не се одржа. Додека екипата на Еурофарм Работник ...

Read More »

Судбината на Пелистер се решава неделава

                             Каква ќе биде судбината на ракометниот клуб Пелистер ќе се знае неделава.           Ова го изјави првиот советник во Советот на општината Битола, Валентин Груевски  на последната седница на Советот. Одговарајќи на советничко прашање на опозицијата, Валентин Груевски  ...

Read More »

РК Пелистер заминува во историјата, на сцена Еурофарм Пелистер!?

                                По речиси 65 години од основањето ракометниот клуб Пелистер заминува во историјата.           Деновиве со согласност на Советот на општината  Битола сопственик на 75 од сто од акциите на РК Пелистер е ракометниот клуб Еурофарм Работник.           ...

Read More »

Што планираа Силјан Мицевски и Боки 13 со Меѓународниот сојуз

Во врска со плановите на Боки 13 и потпишаниот Договор опширно пишуваше Битолски весник во март минатата година. Што напиша тогаш Битолски весник Меѓународен сојуз Скопје заедно со ГП „Пелистер“ Битола започнува нов инвестициски проект за изградба на Европски ценар ...

Read More »

Ултиматум на “Чкембарите“: Или дома со зелено бели дресови или бојкот

Навивачката група “Члембари “ кои присутвуаа на денешната седница на Советот ја поддржаа Понудата на Еурофарм, но притоа поставија еден ултиматум. Или новата екипа Еурофарм Пелистер натпреварите во Битола ке ги игра во зелено бели дресови или ке с е ...

Read More »

Пелистер “ спонзор “ на Еурофарм!?

Со 15 гласови за и 9 воздржани гласови советниците на Советот на општина Битола ја прифати понудата на „Еурофрам“ за купување на акциите на ракометниот клуб Пелистер. За понудата на „Еурофарм“ советниците на Советот треба да се изјансат на седницата ...

Read More »

Правничката што му го одзеде Домот на планинарите дрска кон новинарите

Јас немам врска со донесеното Решение на градоначалничката Наташа Петровска за одземањето на планинарскиот дом Копанки. Како е донесено Репшението, кое јас го подготвив прашајте го секретарот на Општината Слободан Најдовски. Со овие зборови ни се обрати правничката Олга Георгиевска ...

Read More »

Се фузираат Пелистер и Еурофарм Работник

Силјан Мицевски е подготвен да се реши на чекорот кој го посакува цела Битола и ракометна Македонија.  Првиот човек на Еурофарм Работник и неговите најблиски соработници се подготвени да отстапат и да се фузираат со битолската гордост Пелистер. Се со ...

Read More »
error: Content is protected !!