Home / Tag Archives: министерот

Tag Archives: министерот

Филипче: Жената заболена од корона вирусот во добра здравствена состојба

Министерот за здравство д-р Венко Филипче на денешната прес-конференција информираше дека единствената пациентка заболена од корона вирус е во добра здравствена состојба. „Единствената пациентка заболена од корона вирус е добра. На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби, веќе трет ...

Read More »

Јерчиќ на местото на Светозарев

Со решение на министерот за култура, за в.д директор во Народниот театар Битола е именуван Иван Јерчиќ, кој е од редот на вработените актери. Јерчиќ има повеќе од 11 години актерско искуство и е во работен однос во битолскиот театар. ...

Read More »