Home / Tag Archives: МПМ

Tag Archives: МПМ

Лиле Стефанова:Керим се крие во Хрватска

Обвинителката на СЈО, Лиле Стефанова, најави дека наскоро ќе бидат поднесени нови кривични пријави за затворањето на МПМ и за лажниот стечај, како што рече, на фирмата „Графички центар“. На прашање дали СЈО знае каде се наоѓа поранешниот управител на ...

Read More »

Кој ќе сноси одговорност за пропаѓањето на МПМ

Денеска поранешните вработени во сега веќе поранешната медиумска куќа „Медиа принт Македонија“ до безмалку сите медиуми испратија барање за објавување на нивното јавно писмо, во кое меѓу другото, од поранешните газди си ги бараат заостанатите плати и придонеси ПИОМ. Во ...

Read More »

По Утрински и Вест, згасна и Дневник

По згаснувањето на дневните весници Утрински весник и Вест, денеска згасна и првиот приватен весник во Република Македoнија Дневник. Првиот приватен дневен весник во земјава, чиј прв број излезе на 20 март 1996 година, денеска се отпечати за последен пат. ...

Read More »