Home / Вести / Лиле Стефанова:Керим се крие во Хрватска

Лиле Стефанова:Керим се крие во Хрватска


Обвинителката на СЈО, Лиле Стефанова, најави дека наскоро ќе бидат поднесени нови кривични пријави за затворањето на МПМ и за лажниот стечај, како што рече, на фирмата „Графички центар“.

На прашање дали СЈО знае каде се наоѓа поранешниот управител на МПМ, Сраѓан Керим, таа потврдно одговори.

-Лоциран е, Керим се наоѓа во Хрватска. Тој даде исказ во СЈО, а ја напушти Македонија веднаш потоа. Тој во овој момент не е потребен на истрагата. Јана Станисљава според последниот информации е во Македонија, и таа веќе даде исказ— рече Стефанова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!