Don't Miss
Home / Tag Archives: Ниже Поле

Tag Archives: Ниже Поле

Почнува ноќно скијање на Нижеполе

Од вечерва почнува ноќното скијање на терените во Ски-центарот Нижеполе. Од јавното претпријатие Стрежево информираат дека се е подготвено за старт на скијачката сезона во овој ски центар. Престојниот викенд е одлична можност за уживање на овие ски терени. Сите ...

Read More »

Се е подготвено за скијање на “Ниже Поле“

Ски-центарот „Нижо Поле” на ЈП „Стрежево”-Битола е подготвен за претстојната скијачка сезона, извршен е стручен надзор и потврдена е техничката подготвеност на двата ски-лифта. Од ЈП „Стрежево”-Битола информираат дека скијачите рекреативци непречено ќе може да уживаат на скијачите патеки, а ...

Read More »

Наместо туристи коњи се разладуваат во Нижеполе

До пред само неколку години битолчани, а и многумина други,  кои барем еднаш престојувале како туристи во Зимско-летниот туристички центар “Нижеполе”, кој се наоѓа само на неколку километри од Битола, над селото Нижеполе,  тврдеа дека според место положбата и посебно ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ подготвено е за скијачката сезона

Јавното претпријатие “Стрежево“ подготвено ја чека скијачката сезона во Ниже  Поле, по добивањето на дозволата за користење на  ски-патеките и мини ски лифтот за почетниците во скијањето и ратрактот за подготовка на ски патеките.          директорот Марјан ...

Read More »