Home / Tag Archives: Новаци

Tag Archives: Новаци

Споменик за жртвите од Првата светска војна откриен во Градешница

За време на чествувањето на големиот христијански празник Св. Илија и во пресрет на најсветлиот национален празник Илинден, градоначалникот на Новаци, Љубе Кузманоски заедно со уметникот и скулптор по потекло од село Градешница, Златко Бојковски, пред голем број присутни жители ...

Read More »

Преку проектот “Симбиоза“ нова опрема за Комунална хигиена во Новаци

Трактор John Deere ,Мулчер и 15 контејнери е новата опрема за ЈКП Комунална Хигиена -Новаци преку проектот СИМБИОЗА.Преку проектот „Симбиотски мрежи за одржливо управување со органски отпад “- СИМБИОЗА од програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Северна Македонија –Република Грција ...

Read More »

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Новаци и францускиот град Коломбел

              Со одржување на  свечена седница на Советот  општината Новаци денеска прослави 23 години постоење. Во рамките на бројните свечености  беше потпишан Меморандум за соработка со француската општина, Коломбел. Градоначалникот на општината Коломбел од Франција, Марк Потје, рече дека со ...

Read More »

Чисти и проодни патишта во Општина Новаци

Општина Новаци успешно се справува со интензивните врнежи на снег која ја зафатија територијата на општината во изминатиот период. Во делот каде што е надлежна општината чистењето на снегот од локалните патишта , улици и тротоари го извршува фирмата која ...

Read More »

Новогодишни кеси за учениците во Новаци

Во пресрет на новогодишните празници  градоначалникот на Новаци,  Љубе Кузманоски  заедно со директорот на ЦОУ Славко Лумбарковски Илче Соклевски  денеска им поделија новогодишни пакетчиња на учениците од Централното училиште во Новаци.  – Општината  обезбеди над 270 новогодишни пакетчиња  за сите ученици  од основните училишта во општина ...

Read More »

Работотилница за зајакнување на пристапот до правда во Новаци

Адвокати ангажирани во имплементацијата на проектот „ Мобилни тимови за правна поддршка на поединци и семејства со ниски приходи“ финансиран со средства од Европска Унија ги едуцираа жителите на општина Новаци. Целта на проектот е зајакнување на пристапот до правда ...

Read More »

Општина Новаци го донесе предлог буџетот за 2019 година

Советот на општина Новаци ја одржа 23-тата седница на која се најдоа околу 20 тина точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот од претходната седница советниците го изгласаа предлог буџетот на општина Новаци за 2019 година.  Исто така беше ...

Read More »

Неповратна финансиска помош од Р.Бугарија за Новаци

Потпишан договор за доделување на неповратна финансиска помош од Р.Бугарија Во генералниот конзулат на Р.Бугарија во Битола ,градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски и генералниот конзул на Р.Бугарија во Битола г-дин Димитар Иванов потпишаа договор за доделување на неповратна финансиска ...

Read More »

Неповратна финансиска помош од Р.Бугарија за Новаци

Во генералниот конзулат на Р.Бугарија во Битола ,градоначалникот на општина Новаци Љубе Кузманоски и генералниот конзул на Р.Бугарија во Битола г-дин Димитар Иванов потпишаа договор за доделување на неповратна финансиска помош на општина Новаци на основа на политиката на Р.Бугарија ...

Read More »

Изградба на атмосферска канализација во с. Новаци

Во моментот во тек е изградба на атмосферска канализација во Новаци во должина од 450 метри Средствата се    обезбедени  по договор за отстапување на  средства од фосилни горива со МЖСПП Се работи на терен за подобрување на условите за ...

Read More »