Home / Tag Archives: Нови Сад

Tag Archives: Нови Сад

Битолскиот театар гостува на „Шекспир фестивал“ во Нови Сад

Ансамблот на Народниот театар – Битола од 25 до 30 јуни ќе настапи на вториот „Шекспир фестивал“, кој ќе се одржи во српскиот град Нови Сад.   Режисерот и директор на фестивалот, Никита Миливоевиќ годинава освен театарот од Битола, покани ...

Read More »