Home / Tag Archives: оптимизам

Tag Archives: оптимизам

(Не)реален оптимизам

                                                         Соочувањето со реалноста по правило е болно.           Тоа е особено болно, кога очекувањата се големи и  проследени со нереален оптимизам, кој главно  се потпира на  дадени ветувања од други.           Македонија деновиве се соочи со ...

Read More »

Заев очекува покана за НАТО

Премиерот Зоран Заев е оптимист дека во првата половина од годинава може да се реши проблемот со името и дека Македонија ќе добие датум за почеток на преговорите и покана за членство во НАТО што позитивно ќе влијае и на ...

Read More »

Македонците оптимисти дека 2015 година ќе биде подобра од претходната

Македонците во 2014 година се чувствувале среќни. Педесет и четири проценти од граѓаните кои биле анкетирани во рамки на истражувањето на Брима Галуп изјавиле дека во текот на изминатата година биле среќни, а 11 проценти несреќни. Осум проценти од среќните ...

Read More »