Home / Tag Archives: оскар

Tag Archives: оскар

Македонија без кандидат за “Оскар“

На прстојниот филмски фестивал за неанглиско говорно подрачје Македонија нема да има кандидат за престижното признание Оскар. Вака одлучи жири комисијата во состав: Роберт Насков, продуцент,инаку  претседател на жирито ичленовите, Вардан Тозија, (режисер), Иван Бартлинг( сценограв), Марија Апчевска,( режисер) Роберт ...

Read More »

Незапамтен интерес за Манифестацијата на Битолски весник “Избираме најуспешни битолчани“

Интересот за годинашната, 16. по ред традицонална манифестација на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани за 2014 “ ги надмина сите очекувања. Во Редакцијата на Битолски весник, на е- маил адресата bitolskivesnik@yahoo.com, како и на порталот на Весникот постојано пристигнуваат ...

Read More »

Филмот “До балчак“ македонски кандидат за Оскар

Филмот „До балчак” на режисерот Столе Попов е единствениот македонски кандидат за престижната награда Оскар. Комисијата во состав на Роберт Насков (продуцент) претседател на Комисијата, Димитар Попов (директор на фотографија), Вардан Тозија (режисер), Иван Бартлинг (сценограф) и Горан Игњатовски (дизајнер ...

Read More »