Home / Tag Archives: осврт

Tag Archives: осврт

Јавна трибина за дигитализацијата во Битола

                    Денеска на Факултетот за информатички и комуникациски  технологии   во Битола се одржа петтата по ред јавна трибина посветена на дигитализацијата. На трибината говореа министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски  и градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска.  Свој ...

Read More »

Романтична вечер со гитарата на Лука Лучини

Со голем креативен занес во романтично расположение и силен излив на возбудливи емотивни бранувања гостите од Италија Лука Лучини –гитара и Матео Фалони на пијано на Интерфестовската сцена страсно ги распламтуваа творечките енергенси и со прекрасната презентација на фолклороидните парти ...

Read More »