Home / Tag Archives: пајтони

Tag Archives: пајтони

Лебедова песна на битолските пајтони

Во Битола се уште живеат, му се опираат на новото време и битолските пајтони. Но, ги живеат, така да се каже своите последни денови. И пајтонџиството ја пее својата лебедова песна. До пред некоја година во Битола работеа повеќемина пајтонџии, ...

Read More »