Home / Tag Archives: Пелагониско

Tag Archives: Пелагониско

Поставен монтажен мост на патот Битола-Новаци

Со ангажирање на вработените во ФОД, кој работи во составот на РЕК “Битола“  попладнево е поставен монтажен мост на патот Новаци – Битола. Мостот ќе овозможи движење на пешаците од двете страни, на овој регионален пат. Во РЕК “Битола“  во ...

Read More »

Регионален кризен штаб: Нови мерки за заштита од поплавите во Пелагониско

Регионалниот кризен штаб на денешниот состанок донесе повеќе заклучоци и договори конкретни активности за денешниот ден со цел да се спречат поголеми последици од поплавите во пелагониско. Денес најкритична состојбата кај Новаци: -Проблемот ескалира затоа што оние делови од реката ...

Read More »

Шеќерната репка се враќа во Пелагониското поле?!

Токму во моментот кога не само битолската јавност, туку и најголемиот број од вработените, од кои многумина се наоѓаат на (не)платен принуден одмор, веќе ја прежалија Шеќераната и помислија дека и на оваа некогаш најслатка фабрика во државата, како и ...

Read More »