Home / Tag Archives: Пивковски

Tag Archives: Пивковски

Груевски застана зад Пивковски

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски  во настојувањето да освои што повеќе градоначалнилки места буквално се изгуби. Тој вечерва  во Могила му даде поддршка на сегашниот градоначалник Стево Пивковски, за кој на минатите локални избори велеше дека е криминалец, на ...

Read More »

Втор круг во Новаци и Могила

Иако досега нема официјална потврда сепак според осега избринеите глаосви во Новаци и Могила        по се изгледа ќе има втор круга за градоначалник. Досегашните градоначалници лазар Котевски на Новаци и Стево Пивковски на Могила не ги освоија потребниот број ...

Read More »

Пивковски ги собра потписите за втор мандат

На престојните локални избори актуелниот градоначалник на Могила, Стево Пивковски ке трча како независен кандидат. Иако беше најавено дека Пивковски ке биде кандидат на ВМРО ДПМНЕ тој сепак одлучи како и на претходните избори  и на престојните да излезе како ...

Read More »