Home / Tag Archives: податоци

Tag Archives: податоци

Вообичаена излезност во Могила

Изборите во општината Могила која припаѓа на Четвртата изборна единица се одвиваат вообиечаено. Според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија, Славко Велевски од запишаните 5455 гласачи, до 13 часот гласале 1785 гласачи што е 32,72%. Се гласа на 23 ...

Read More »

Значително расте интересот за средното стручно образование

По првиот уписен рок во училиштата за средно образование во Македонија, во гимназиско образование се запишале 5.416 ученици, а во средно стручно образование избрале 6.405 ученици. Овие податоци кои покажуваат дека интересот за стручно е поголем за околу 1.000 ученици ...

Read More »

Да не се злоупотребуваат податоците за амбиенталниот воздух во Битола

Љубо Атанасовски, советник по животна средина во Општина Битола ја информира јавноста дека во изминатиот период како советник по заштита на животната средина и природата, вработен во одделението за животна средина во општина Битола остварил повеќе средби со „Здружението за ...

Read More »