Don't Miss
Home / Tag Archives: прашања

Tag Archives: прашања

Отворен кол центар за компаниите и граѓаните

Почна со работа владиниот кол центар за компаниите и граѓаните – со телефонски повик на 02/324-8040 до сите информации за економските и другите мерки за КОВИД-19Владата на Република Северна Македонија денес го пушти во употреба првиот контакт центар наменет за ...

Read More »

Медиумите професионално и одговорно да известуваат

Здружението на новинарите на Македонија се придружува на повикот на Европската федерација на новинари (ЕФН) во апелот до медиумите да известуваат одговорно и да избегнуваат создавање неоправдана паника во јавноста при известувањето за коронавирусот. – Новинарите и медиумите имаат одговорност ...

Read More »

Дебата на кандидатите за градоначалник на Битола, на Телма

На ТВ Телма во Малата сала на Центарот за култура се одржа дебата на кандидатите за градоначалник на Битола, Наташа Петровска, Зоран Илиоски, Јорго Огненовски и Кирче Ташков. На дебатата присутните грагани и новинарите од Битола имаа право да поставуваат ...

Read More »

ВМРО ДПМНЕ почнува со трибини со граѓаните

Од ВМРО-ДПМНЕ информираат дека од утре почнуваат со трибини насловени „Отворено со комисиите на ВМРО-ДПМНЕ – Знаеме како, можеме подобро“ на кои ќе се обиделе да се доближат и ги одговорат прашањата на граѓните. Првата трибина ќе ја одржи Правната ...

Read More »

Советничките прашања ги скараа советниците

Денешната седница на Советот на Општина Битола, на која требаше да се разгледаат неколку точки од Дневниот ред, имаше почеток каков што редовно се повторува кога на дневен ред ќе се најдат советничките прашања. Иако, на седницата градоначалникот Владимир Талески ...

Read More »