Don't Miss
Home / Tag Archives: празникот

Tag Archives: празникот

Битола го празнува патронот на заштитникот на градот Св. Нектариј Битолски

Битола по единаесетти пат  го празнува својот светец-заштитник, Преподобен Нектариј Битолски. Одбележувањето започна синоќа со занаетчиската манифестација „Битолски еснафи“, во фоајето на Народниот театар во Битола, по што се одржа свечена културно уметничка програма, на која на самиот почеток се обрати ...

Read More »