Don't Miss
Home / Tag Archives: претстави

Tag Archives: претстави

Пет монодрами од македонска продукција на Фестивалот на монодрамата „Битола 2016“

НУ Центар за култура-Битола од 4 до 10 мај ќе биде домаќин на актери од САД, Литванија, Србија, Албанија, Хрватска, Бугарија, Ерменија, Израел и од Македонија кои ќе изведат 17 монодрамски остварувања. На 18-то издание, 13 од претставите се во ...

Read More »

Актери од повеќе земји ќе земат учество на Фестивалот на монодрамата

На  четврти мај започнува Фестивалот на монодрамата во Битола. Фестивалот ќе трае седум  дена, а вљубениците во театарот ќе имаат можност да погледнат 13. монодрами кои ќе се борат за престижната награда „Гран При”, како и неколку претстави кои ќе ...

Read More »

Вечерва започнува третото интернационално издание “Битола Шекспир фестивал“

Сцената на Битолскиот народен театар, сцена на најизведуваниот Шекспир во Македонија, а и место каде што веќе по трет пат успешно функционира еден концепт на еден поинаков аспект и третман на Шекспировскиот театар, кој што прераснува во голема меѓународна акција, ...

Read More »

Репертоар на Народен театар Битола од 16 до 22 февруари

На сцената на Битолскиот народен театар од 16-ти до 22-ри февруари можете да ги погледнете следниве претстави: 16.02.2015 (понеделник) 19.30 часот „Иванов“ автор: А.П.Чехов режија: Александар Баргман 17.02.2015 (вторник) 19.30 часот „Иванов“ автор: А.П.Чехов режија: Александар Баргман 18.02.2015 (среда) 19.30 ...

Read More »

Репертоар на Народниот театар од деветти до 14 декември

Од Битолскиот Народен театар е поставен следниот репертоар на претставите што ќе се одиграат од деветти до 14 декември. 09,12.2014 (вторник)     19.30ч. „Без паника“ текст: Мика Мулуахо режија: Благој Мицевски 10.12.2014 (среда)        19.30 ч. Каренина ...

Read More »

Репертоар на БНТ од 17 до 22 ноември

Ова е репертоарот  на Битолскиот Народен театар од 17 до 22 ноември 17.11.2014 (понеделник)          19,30  часот „Без паника“ автор:Мика Мулуахо режија: Благој Мицевски 18.11.2014 (вторник)              19.30 часот „Без паника“ автор:Мика ...

Read More »

Репертоар на БНТ од 10 до 16 ноември

  За сите љубители на театарската уметност, ве информираме за репертоарот на Битолскиот Народен театар и претставите што ќе се одиграат следната недела. 11.11. 2014(вторник) 19.30 ч. „Без паника” автор: Мика Мулуаху режија: Благој Мицевски 12.11.2014 (среда) 19.30 ч. „Хамлетмашина” ...

Read More »