Don't Miss
Home / Tag Archives: Роми

Tag Archives: Роми

Илиоски на средба со Ромите

Кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за Битола, Зоран Илиоски денеска беше на средба со претставници на Ромската заедница. Придружуван од кандидатите за советници, Илиоски со сограѓаните разговараше за нивните проблеми, порачувајќи им дека ќе бидат посветени на решавање на тие ...

Read More »

Во Битола одбележан Светскиот ден на Ромите

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски”-Битола и ромските невладини организации „Сумнал” и „Баирска Светлина”, заеднички го одбележаа осми април,   Меѓународниот ден на Ромите. Фатма Бајрам- Аземовска, претставник на  одделението за популаризација на книгата во НУУБ „Св.Климент Охридски”-Битола нагласи дека одбележувањето на ...

Read More »

Проекти за грижа на старите лица и образовна медијација на децата Роми

Во рамките на проектот општинско-корисна работа, Општината Битола реализираше два проекти. Едниот со Старскиот дом “Сју Рајдер“ од Битола наменет за старите лица, а другиот проект за образовна медијација за децата Роми, настава што се одвива во ОУ “Ѓорги Сугарев“. ...

Read More »

Роми вечерва го блокираа патот над Битола

Вечерва магистралниот пат над Битола е блокиран. Локалното население кое живее на периферијата над градот од левата и десната страна на магистралниот пат, излегло на протест во знак на револт оти како што велат останале без електрична енергија. Како што ...

Read More »