Home / Tag Archives: Ротари

Tag Archives: Ротари

Ротари клубот “ Битола “ донираше апарат за децата со нарушено ментално здравје

      Ротари клубот “ Битола“ кој е познат по своите хумани активности и акции, денеска во Клиничката болница во Битола донираше апарат “ Неуробиофидбек“  на Одделението за ментално здравје за деца и млади. Апаратот, кој чини околу 4.000 евра е  увезен од ...

Read More »

Нов мeѓународен успех на битолските ротаријанци

Битола има богата традиција на ротаријанството. Кон низата успеси  битолските ротарјинаци деновиве  додадоа  уште еден меѓународен успех. Од вкупно 19 ротари клубови колку што постојат во Република Македонија, со околу 560 членови,  двата ротари  клубови од  нашиот град, Ротари клубот ...

Read More »