Don't Miss
Home / Tag Archives: сообраќајници

Tag Archives: сообраќајници

Градските сообраќајници се прскаат со калциум магнезиум ацетат за намалување на загадувањето

Општина Битола денеска  од 12 часот започна со третирањето на градските сообраќајници со калциум магнезиум ацетат, како една од мерките за намалување на загадувањето на амбиенталниот  воздух. Ќе се прска на следните улици:  „Партизанска”,    „Васко Карангелевски”,   „Бул. 1ви  мај” ,„Филип ...

Read More »

СДСМ: Дупките по градските сообраќајници поопасни од калдрма

Советникот од СДСМ во битолскиот Совет, Горан Козаров денеска на прес-конференција ја критикуваше состојбата со инфраструктурата и улиците  во Битола. -Дупките по градските сообраќајници се полоши и поопасни и од калдрма. Катастрофалната состојба на улиците ја нарушува безбедноста на сообраќајот ...

Read More »