Home / Tag Archives: совет (page 9)

Tag Archives: совет

Одлуката за продажба на Пелистер во рацете на Талески

Советот на Општина Битола, в понеделник на 22 септември ќе одлучува за продажбата на фудбалскиот клуб Пелистер. Според, денешната одлука на општинските комисии, понеделник на 22 септември, Советот на Општината Битола треба да донесе одлука за овластување на градоначалникот Владимир ...

Read More »

Усвоен кварталниот извештај

Советниците на денешната седница го усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот на Општината Битола за вториот квартал во 2014 година. Во вториот квартал во општинскиот буџет се реализирани вкупни приходи од 273 милиони денари од планираните 691 милион или ...

Read More »

ЗК Пелагонија го купува Пелистер!?

Иако, засега нема официјална потврда, сепак според извори на порталот на “Битолски весник” најновата понуда, која стигнала до Општината Битола за купување на Пелистер, поради која беше одложена денешната седница на Советот стигнала од ЗК Пелагонија. Имено ЗК Пелагонија искажала ...

Read More »

Одложена продажбата на ФК Пелистер

По неколку часа маратонска расправа, советниците на Советот на Општина Битола ја прекинаа седницата за продажба на фудбалскиот клуб Пелистер и истата ја одложија за петок, на 29 август, во 11 часот, кога истата повторно ќе продоложи. До прекин на ...

Read More »