Home / Tag Archives: “Стив Наумов“

Tag Archives: “Стив Наумов“

КУД “Стив Наумов“ одбележува импозантен 70 годишен јубилеј

Во Битолскиот Народен театар со голем концерт, културно-уметничкото друштво КУД “Стив Наумов” од Битола одбележа 70 години од формирањето. Денес во состав на друштвото се три ансамбли- мешан хор, женски хор и мандолински оркестар а изминатите години над илјадници битолчани ...

Read More »

Учениците преку забава и игри мултиетнички се зближуваат

Основото училиште “Стив Наумов” во соработка со Министерството за образование и наука, Здружението на граѓани “Охо”, Амбасада на Велика Британија во земјава, заеднички го реализираа проектот “Сите се еднакви”. Целта на проектот да се промовира меѓуетничка и меѓукултурна интеракција. -Проектот ...

Read More »