Don't Miss
Home / Tag Archives: судска

Tag Archives: судска

СЈО го побара предметот познат како „Сопот“

Денеска Специјалното јавно обвинителство информираше дека на 4 октомври го побарал предметот познат како „Сопот“. – Од наша страна до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесено е барање за доставување на предметот познат во јавноста ...

Read More »

Собир пред Кривичен суд за поддршка на Талески

Мирен собир се одржа денеска пред Кривичниот суд во Скопје за поддршка на битолскиот градоначалник Владимир Талески, на кого овој суд му одреди 30-дневен куќен притвор. Собирот го организира Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ). Пред судот беше прочитана ...

Read More »

ВМРО-ДПМНЕ: Судските органи да спроведат постапка против Заев

– Бараме надлежните истражни органи, покрај овој еклатантен пример, да ги испита и сите други случаи кои се споменати во видеото. Бараме да се разгледаат купопродажбите, легализациите, урбанистичките планови за секое земјиште што се споменува во ова видео, без исклучок- ...

Read More »

Судот одлучи да го пушти Вранишковски на слобода за Водици

Јован Вранишковски ќе биде ослободен на Водици доколку ниту една од странките не упати жалба на решението кое судот денеска го доставил до затворот во Идризово. Од скопскиот Кривичен суд за медиумите  потврдуваат дека издале вакво решение на барање на ...

Read More »