Home / Tag Archives: Тоде Петревски

Tag Archives: Тоде Петревски

Никола Талевски добитник на наградата за новинарство на Битолски весник “ Тоде Петрески”

Денеска претпладне, во НУУБ “ Св. Климент Охридски “ Битола во присуство на голем број почитувачи на неговото новинарско дело, членовите на неговото  потесно семејство, по 12 пат беше врачена наградата за новинарство на Битолски весник, “ Тоде Петрески” Годинашен ...

Read More »

Наградата “ Тоде Петрески “ за новинарката Емилија Сарафска

Во присуство на почитувачи на неговото новинарско дело, членовите на најтесното семејство, како и новинари, денеска  во просториите на Националната и Универзитетска библиотека “ Св. Климент Охридски “ Битола беше врачена традиционалната награда на “Битолски весник “ “Тоде Петрески“. Годинашен ...

Read More »

Наградата за новинарство “Тоде Петревски“ му припадна на новинарката Анета Шијакова

Денеска, во градската и универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски“ во Битола, по 11. пат беше доделена наградата за новинарство на “Битолски весник“  што ја востанови во чест на прерано починатиот новинар Тоде Петревски, доајен на битолското и македонското новинарство.   ...

Read More »