Home / Tag Archives: цена

Tag Archives: цена

Поскапуваат горивата

Заедно со температурите, растат и цените на горивата кај нас – и бензинот и дизелот од утре поскапуваат како последица на зголемувањето на цената на суровата нафта на светските берзи во последниве две недели. Така, малопродажната цена на литар еуросупер ...

Read More »

Со серија мерки министерството за земјоделство ќе ја одредува откупната цена на пченицата

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков заедно со градоначалникот на општина Новаци,  Лазар Котевски и претседателот на Сојузот на земјоделци Вељо Тантаров остварија средба со земјоделците на која се разговараше за откупната цена на пченицата. Целта на средбата ...

Read More »