Home / Tag Archives: турнеја

Tag Archives: турнеја

Концерт „Рок симфонија“ на Битолскиот камерен оркестар

Камерниот оркестар на Битола во неколку македонски градови ќе одржи серијал летни концерти со наслов „Рок симфонија“. Од Битолскиот Центар за култура информираат дека првиот концерт ќе се одржи вечер на ракометното игралиште, а потоа следуваат настапи на плоштадите во ...

Read More »

Камерниот оркестар со концерт на ракометното игралиште во Битола

Битолскиот Камерен оркестар кој работи под покровителство на Националната установа  Центар за култура од Битола во текот на овој месец  ќе одржи концерти под наслов „Рок симфонија” во Битола, Скопје,  Штип и Кавадарци. Директорот на Центарот за култура од Битола, ...

Read More »

Сто учесници на „Џип турата во Мариово “

Викендов се одржа „Џип турнеја низ Мариово “. Збирното место за тргнување беше седум часот од општина Новаци на 25 јуни а заврши во вечерните часови. Џип турнејата претставува туристичко возење по шумски патеки во должина од 160 -200 км ...

Read More »