Home / Tag Archives: Васко

Tag Archives: Васко

Енергетската трансформација на ЕСМ препознаена во регионот

Деновиве Балканската телевизиска мрежа Ал Џазира емитуваше репортажа за енергетската трансформација која се спроведува во Северна Македонија, започната преку најголемиот проект на изградба на фотонапонски електроцентрали на местотот на исцрпениот рудник за јаглен во РЕК “Осломеј“-Кичево.            Генералниот директор на ...

Read More »

Состојбата со вода во акумулациите е стабилна

Денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски  го посети Охрид и на средба со директорот на Подружницата ХЕС Црн Дрим, Сашо Коркут, разговараше за новонастанатата ситуација во Дебар и Центар Жупа по воведувањето на кризната состојба, каде живеат најголемиот ...

Read More »

Васко Ковачевски: Игри на Мицкоски со набавката на струја по високи цени

          Вчера објавивме дека Христијан Мицкоски ќе влезе во историјата на државната АД ЕСМ, поранешна ЕЛЕМ, како директор кој купил увозна струја по астрономски високи цени. Христијан Мицкоски во месец јануари 2017 година увезе струја по цена и до 240 ...

Read More »

Васко Ковачевски: Инвертерите ќе стигнат во април

Генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски очекува до крајот на грејната сезона да бидат исопрачни и монтирани најголем дел од инвертерите во Битола, Кичево, Тетово и Скопје за кои компанијата одвои 10 милиони евра од својот буџет како мерка ...

Read More »

Поголема соработка меѓу ЕСМ и битолскиот универзитет

Поголема соработка меѓу битолскиот универзитет и ,,Електрани на Северна Македонија” договорија денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и ректорот на универзитетот Св. Климент Охридски од Битола, Сашо Коруновски, на средбата која се одржа во Ректоратот. АД ЕСМ и ...

Read More »

АД ЕСМ ги чистеше плоштадот, езерото Козјак, градската болница…

Вработените на АД ЕСМ од дирекцијата и од подружниците во Скопје, Битола, Тетово, Гостивар, Струга и Кавадарци се вклучија во државната акција за чистење која се спроведе  во целата држава. Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски, кој заедно ...

Read More »

Донација на Васко Ковачевски за хирургија во Клиничката болница

Васко Ковачевски и неговото семејство целосно го реновираа машкиот оддел на хируршкото одделение на Клиничката болница. Ковачевски донираше средства за комплетна смена на санитаријата, водоводот, комплетна опрема за сите болнички соби, средување на ѕидовите, нови душеци, телевизиори, постелнина, реновирана е ...

Read More »

Васко Ковачевски со свои средства ќе ја реновира битолската хирургија

Воден од мотото „Биди хуман“, Васко Ковачевски, актуелен директор на РЕК „Битола“, денеска ја почна кампањата за реконструкција на хируршкото одделение на Клиниката во Битола. -Од денеска јас и моите најблиски се вклучуваме со хуманитарна помош за реконструкција на одделението ...

Read More »

РЕК Битола потпиша Меморандум за соработка со општините Битола, Новаци и Могила

Денеска, во просториите на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола, директорот Васко Ковачевски потпиша Меморандуми за соработка со општините Битола, Новаци и Могила. Соработката со Меморандумите е правно -формално регулирана со цел да обезбеди рамка за искористување на капацитетите што ги ...

Read More »

Битолски весник сведок и хроничар на Битола

Во Фоајето на битолскиот Центар за култура, а во организација на АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола и редакцијата на „Битолски весник“ е отворена изложба на тема „Од камен темелник до ТЕ Битола-3“ со што се  одбележува  јубилејот – 30 години ...

Read More »