Home / Tag Archives: вели

Tag Archives: вели

Училиштата заглавени 4,5 милиони евра

Училиштата во Битола должат над 4,5 милиони евра, тврди  градоначалничката на Битола Наташа Петровска. -Долгот на училиштата во Oпштина Битола е над 4,5 милиони евра.Ние бараме  начин како тие долгови да се подмират. Но за решавање на оој проблем потребно ...

Read More »

Бранимир Јовановиќ: Паметот в глава другари!

Во врска со случајот ДИК и наплатата на бонусите државниот советник во Министерството за фиансии Бранимир Јовановиќ изјави: Да се опаметиме, другари, зашто вака почнува да наликува на онаа „све је исто, само њега нема”, реагираше вечерва државниот советник во ...

Read More »

Адвокатите бараат предметот “ Транспортер “ да се суди во Битола

Адвокатите кои ги бранат обвинетите во случајот “ Транспортер “ бараат судскиот процес да се суди во Битола. Ваквото барање тие веќе го доставиле до Врховниот суд на Македонија, дознава Нова Македонија. Причината за тоа е  што во овој случај ...

Read More »

АД ЕЛЕМ:Тендерот сеуште не е завршен

За тендерот за набавка на гумени траки за РЕК-Битола, досега се одржани две аукции, на кои, бидејќи набавката е поделена на три дела, најповолна цена понудиле три фирми, меѓу кои и Фероинвест. Аукциите потоа се поништени по жалби од други ...

Read More »
error: Content is protected !!