Home / Tag Archives: забелешки

Tag Archives: забелешки

ОБСЕ: Изборите според светските стандарди

Мисијата на ОБСЕ за набљудување на изборите ќе ги провери обвинувањата за изборни нерегуларности – рече амбасадорката Одри Гловер. Сепак генералната оценка е дека изборниот ден поминал во демократска атмосфера. „Ние сакаме да дознаеме кои се фактите и ќе гледаме ...

Read More »

ВМРО ДПМНЕ го отфрли Договорот со Бугарија

ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија, заклучил синоќа Централниот комитет на партијата. Доколку не се вметнат нивните забелешки, Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ заклучил дека и „покрај големата желба и искрена волја, ВМРО-ДПМНЕ нема ...

Read More »