Home / Tag Archives: загриженост

Tag Archives: загриженост

Шизофрена ситуција

Пред извесно време во еден весник прочитав една мисла која на најдобар начин ја отсликува сегашната ситуација во која се наоѓа Република Македонија. Колку што се сеќавам таа отприлика гласеше дека  денес  во Република Македонија не си нормален, ако не ...

Read More »

ЗА НАС СЕ РАБОТИ!

Од пред извесно време Битола е во центарот на вниманието, не само на битолската, туку и на македонската јавност во настојувањето на здружението “За нас се работи“ градот под Пелистер да дише чист воздух. Ваквата иницијатива за чист воздух во ...

Read More »

Енормно загадување на воздухот во Битола во утринските и вечерните часови

Деновиве се погласни се реакциите на битолчани околу загадувањето на воздухот во градот. Граѓаните масовно даваат поддршка на фејсбук-групата “Битола сака чист воздух”, а почнаа и со собирање потписи за петиција за заштита на граѓаните на Битола од загадувањето. Мерните ...

Read More »

Алармантни податоци за загаденоста во Битола

Во последно време, сите мерења на загаденоста на воздухот во Битола, покажуваат дека Битола е еден од градовите каде загадувањето на воздухот постојано расте. До редакцијата на Битолски весник стигнаа информации од наши читатели дека загадувањето на воздухот е некогаш ...

Read More »