Don't Miss
Home / Tag Archives: заклучоци

Tag Archives: заклучоци

Заклучоци од седницата на Советот за безбедност по акцијата во Куманово

Министерството за внатрешни работи (МВР) да изработи писмена информација за безбедносната состојба во Република Македонија и да ја достави до Советот за безбедност, да продолжи во континуитет да ја информира јавноста за безбедносните настани во земјата.   МНР да изготви ...

Read More »

Иванов: Нема да дозволиме ескалирање на состојбата

Нема да дозволиме ескалирање, рече претседателот на државата Ѓорѓе Иванов веднаш по завршувањето на Седницата на Советот за безбедност чии заклучоци подоцна ќе бидат соопштени. Врховниот командант и претседател, Ѓорѓе Иванов по завршувањето на состанокот на Советот за безбедност, каде ...

Read More »

Прво санација, па целосно чистење на реката Црна

Од општинскиот кризен штаб понудија иницијатива од сите општини од пелагонискиот регион, а, заради географската поставеност не се вклучува општината Ресен, бидејќи немаше проблеми со поплавите кои ги зафатија останатите пелагониски општини, сега кога времето се смирува, а нивото на ...

Read More »

Едногласно усвоени заклучоци за амбиенталниот воздух

На денешната седница на општинскиот совет, советниците едногласно  дадоја поддршка  на информацијата за заклучоците од Консултативното тело за следење на амбиенталниот воздух на подрачјето на Општината Битола. -Консултативното тело за следење на амбиенталниот воздух донесе заклучоци за долгорочни и краткорочни ...

Read More »