Home / Tag Archives: злато

Tag Archives: злато

Грабеж на злато и пиштол во Битола

Вчера во периодот од 6.45 часот до 19.40 минути на улица Солунска во Битола, непознат сторител извршил кражба на домот на Д.Г. (59) при што украл поголема количина злато како и еден пиштол марка „црвена застава“ калибар 9мм со една ...

Read More »

Златар од Скопје се позлати со златото на Соња

Трета среќа рекле старите. Дури во третиот обид на стечајниот управник на ТАТ, Душко Јанкуловски, на вчерашната аукција во Основниот суд во Битола беше продадено златото и златниот накит на некогаш најмоќната жена во државата, сопственичката на ТАТ, Соња Николовска. ...

Read More »

Татовци ќе добијат еден отсто обештетување

Радосна вест за штедачите на ТАТ. Доколку во наредната недела се продаде златото и златниот накит на Соња Николовска, штедачите на ТАТ ќе добијат обештетување во висина од еден отсто. За таа намена, според пресметката на стечајниот управник Душко Јанкуловски ...

Read More »

Српска фирма заинтересирана за купување златото на Соња Николовска?!

По двата неуспешни обиди да се продаде златото и златниот накит на сопственичката на ТАТ, Соња Николовска, по се изгледа дека третиот обид ќе биде успешен. Имено, според информации на порталот на Битолски весник за златото на Соња Николовска, кое ...

Read More »

Златото на Соња Николовска повторно на продажба

По двата неуспешни обиди да се продаде златото и златниот накит на сопственичката на ТАТ, Соња Николовска, истото деновиве повторно ќе биде понудено на продажба. Според информацијата на порталот на Битолски весник, златото на Николовска ќе биде понудено на продажба ...

Read More »