Home / Култура / „Битолски земјотрес“ фестивал на независна музика

„Битолски земјотрес“ фестивал на независна музика

На 21 февруари во Центарот за култура во Битола за првпат ќе се одржи фестивалот „Битолски земјотрес“ во организација на „Направи Заедно“, „69 Records“ и „Пи-ем-џи  рекордингс“, и организаторите од Битола, Центар за Култура Битола и Акто Music.

земјотрес

На овогодинешното издание на фесивалот ќе настапат следните бендови, електронски артисти и диџеи: „Д Џон“,  „Паркети“,  „Пи-ем-џи колектив“, „Памперс“, „Новиот Почеток“, „Гавернмент“, „Спенк“, „Кантон 6“, „Демек“, Сашо Ресид, Мирко Попов, Галатеа, Дејан Декс , Миле Гроздановски.

Почетокот на концертите е во 20 часот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*