Don't Miss
Home / Uncategorized / Бончановски на платен список во Општината, а работи за Евиденција

Бончановски на платен список во Општината, а работи за Евиденција

Секретарот на Општината Битола, Сободан Бончановски кој откако сами си поднесе оставка од секретарската функција и сам си се назначи за раководител на Секторот за финансии во Општината Битола, деновиве откако со Талески зедоа годишни одмори постојано е ангажиран во неговата приватан фирма за водење книговодство Евиденција.

Бончановски деновиве е доста ангажиран околу пресметките на ДДВ за бројните  фирми кои кај него го водат книговодството.

Инаку тоа што е симптоматично Слопбодан Бончановски, инаку десна рака на градоначалникот на Битола Владимир Талески  му води книговодство и на фирми обвинети во случајот “ Транспортер “

Дали со тоа тој не влијае на сведоци во судскиот процес поротив него.

Овие прашања деновиве си ги псоатвуваат голем број битолчани кои го гледаат Бончановски како по цел ден ги води сметководствените услуги на своите клиенти.

Тоа е најдобар доказ дека тој со амин на Талески иако зема плата од Општината е доста ангажиран и во приватната компанија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*