Home / Uncategorized / Дебатата за Зврлевски незаконска.ВМРО се откажа од дискусија

Дебатата за Зврлевски незаконска.ВМРО се откажа од дискусија

Со образложение дека не сакаат да учествуваат во незаконска расправа , пратениците на ВМРО-ДПМНЕ се повлекоа од дебатата за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски.

Опозициската партија ставот дека дебатата за разрешување на Зврлевски е незаконска ја темели на одлуката на Антикоруциската комисија дека има законска пречка за разрешување на Зврлевски.

Денешната собраниска седница за Зврлевски беше прекината, а спикерот Џафери нејзиното продолжение ќе го закаже дополнително.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*