Home / Градска хроника / Градоначалникот Котевски оствари средба со претставници на лагот ПеЛАГонија чие седиште е во Новаци

Градоначалникот Котевски оствари средба со претставници на лагот ПеЛАГонија чие седиште е во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со претседателката на здружението на граѓани ПеЛАГонија Светлана Петковска, дел од членовите на управниот одбор Горѓи Јошевски и Менде Трајковски, и претставникот на општина Новаци во лагот Катерина Чукалеска.

-Денеска се сретнав со претставниците на ЛАГ-от кој е формиран пред шест месеци со седиште во Новаци. Тие ме информираа за самото здружение, поставеноста, ме запознаа со плановите кои ги имаат за следниот период, начинот на работење и функционирање, можноста за аплицирање со проекти во различни фондови и сл. “ информираше градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски.

GEDC0479

Локалната акциона група ПеЛАГонија е формирана благодарение на проектот за експанзија на мали бизниси ЕУ Леадер на Пелагонискиот плански регион а во неа покрај општина Новаци се вклучени и Могила и Демир Хисар како и невладините организации од Битола како претставници на руралниот дел на општина Битола.
Леадер Пелагонија има за цел да овозможи подобар живот за жителите на населените места и решавање на заедничките проблеми нудејќи заеднички решенија спроведени од локалното население.

 

 

К.Ч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*