Home / Uncategorized / Информација на Локалниот кризен штаб

Информација на Локалниот кризен штаб

На денешниот состанок  на локалниот кризен штаб се констатира дека нивото на водите  се намалува, но механизацијата и понатаму останува на критичните места.
Беше разговарано и за вештачкото езеро Стрежево, за кое мора да се најде начин, како ќе се ослободува вишокот вода.
Исто така се бара решение за насобраната вода во селото Црнобуки каде загрозени се куќите во селото, за што и беше понудена идеjа да се изврши пресек на локалниот пат што води до селото.
Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*