Home / Uncategorized / Кражба во битолскиот театар

Кражба во битолскиот театар

Според информации на битолската полиција деновиве се случила тешка кражба во битолскиот театар.

Имено, шеесет и две годишниот битолчанец Л. А вчера утрината пријавил тешка кражба во просторија т.нРеквизита“ сопственост на Национална Установа Народен Театар Битола лоцирана во Спомен домот на културата Битола на улШирок сокак“

Сторителот без оштетување ја отклучил вратата од просторијата влегол во просторијата лево од влезната врата и со употреба на физичка сила го скршил цилиндерот од вратата влегол и од рафтовите одзел една ловна пушка од постар тип отстапена од СВР Битола за потребите на театарот шест сигнални плашливци пиштоли едно пакување со маневарски куршуми и шест до седум куршуми кои не биле во пакувањето, информираат од полицијата.

Битолската полиција презема мерки за расчистување на кражбата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*