Home / Uncategorized / Општината ги утврдува штетите од протестите

Општината ги утврдува штетите од протестите

                 

           Општината Битола  до јавноста ги пласираше фотографиите од штетите кои ги предизвикаа  битолчани кои протестираа пред општинската зграда.

          Според фотографиите може да се забележи дека оштетени се неколку прозорци, како и врати од  зградата на Општината.

          Дел од протестантите, кои протестираа пред Општината Битола  фрлаа со јајца и камења кон општинската зграда.

          По протестите градоначалничката Наташа Петровска по протестите се обрати до  битолската јавност со апел да не се прават штети и да не се злоупотребува загаденоста на воздухот за политички цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*