Home / Спорт / Овации за Трифун Костовски

Овации за Трифун Костовски

Преку 5.000 гледачи во спортската сала Младост, кои присуствува ана натпреварот Пелистер (ветерани) против репрезентацијата на Макеоднија со скандирање го поздарвија Трифун Костовски, под чие водство Пелистер ја освои  двојната круна, шампионската титула и купот на Македонија.

Кога спикерот го изговори неговото име цела сала скандирање Трифун врати се.

Воодушевен од пречекот и одност на чкембарите према негов Костовски на заедничката вечера која се одржа во ресторанот Корзо истакна дека максимално ке го подржи овој турнир, а организацијата на наредниот турнир, на кој покрај  средби на ракометарите ке се одржат натпревари и во женски ракомет и фубал во пресрет на 11 октомври му ја довери на Битолски весник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*