Home / Uncategorized / Петар Аневски избран за нов претседател на Советот на јавните обвинители

Петар Аневски избран за нов претседател на Советот на јавните обвинители

Советот на јавните обвинители на Република Македонија едногласно го избра Петар Аневски за нов претседател. Тој ќе го води советот во следните две години.

Петар Аневски доаѓа од Вишото обвинителство во Битола каде што беше прв човек пред да дојде во советот на јавни обвинители.

Досега на чело на Советот беше обвинителот Константин Кизов од Вишото јавно обвинителство Гостивар.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*